Random tények kedvencünkről, a kávéról

A kávé mindennapjaink részét képezi. Kávéval indul a reggel, a munka, a legjobb beszélgetések, az ebéd utáni lopott percek, a hétvégi ejtőzések... és még sorolhatnánk.

Jól ismerjük az illatát, változatos ízét és elkészítése módját, azt a jóleső érzést, amikor egy hosszú nap előtt ad néhány percet, amellyel felkészülhetünk a hajtásra.

Jól ismerjük hatását is, ahogy azt is tudjuk, hogy egy jó kávé összehozza az embereket, és ismerjük azt az elégedettséget nyújtó érzést is, amikor egy csésze finom kávé jutalomként szolgál egy-egy teljesített feladat, abszolvált nap után.

 

De vajon mennyi minden van, amit nem tudunk a kávéról?

 

Íme néhány keresetlen tény, érdekesség a kávéról, amelytől csak még jobban fogod szeretni!

 

 

A kávé boldoggá tesz!

…pontosabban, a kávéban található antioxidánsoknak köszönhető, hogy boldogabbnak érezzük magunkat.

 

A kávé segít megőrizni egészségünket!

...persze, ha mértékkel és rendszeresen fogyasztjuk, csupán akkor.

 

Sőt, a kávé a fogyókúrában is segíthet!

…hiszen felgyorsítja az anyagcserét és növeli a zsírsavak oxidációját, ezzel hozzájárulva a zsír lebontásához. Természetesen a cukorral és a sok tejjel ezt a hatását könnyen semlegesíthetjük :)

 

A világon évente 150.000.000 zsák kávét szüretelnek, Magyarországon pedig ez idő alatt mintegy 2,8 millió csésze kávé fogy el!

…ami nem is meglepő, ha a fentebb felsorolt jó tulajdonságokat nézzük…

 

A világ első kávézója 1471-ben nyílt meg, Isztambulban!

…Európában csak 1645-ben, Olaszországban indult el ez a máig töretlen „trend”.

 

Egy presso kávé 7g őrleményből készül!

…nálunk, a PRE-Go-ban ráadásul helyben pörkölt kávéból kóstolhatjátok meg! Kínálatunkat megtekintheted IDE kattintva. Szeretettel várunk a Széll Kálmán téren!

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Érdekességek kedvencünkről: a tésztáról

A tésztaételek szeretete egyértelműen az olaszoktól ered, hiszen ők azok, akik akár minden nap képesek tésztát enni. Különféle elkészítési módjaik, változatos feltételeik, sokféle tésztájuk lenyűgöző és hazánkban is nagy kedvencé váltak ezek az ételek! Nálunk a PRE-GO-ban frissen készült tésztakülönlegességeket kérhetsz gyorsan, akár elvitelre is… De mit is tud egy tészta? Hány féle létezik, és milyen módokon készítik el? Íme néhány érdekesség kedvencünkről, a tésztáról!

Egészséges ételek, gyorsan? Ezt ígérjük.

Már megint rohansz. Egyik meeting éri a másikat, kezdődik az órád, vagy épp elkéstél egy találkozóról… Persze enni is kellene valamit – és mégsem szeretnéd elrontani diétád vagy éppen egészséges táplálkozásod egy jó hamburgerrel, ugye?    Mielőtt továbbmész, van egy jó hírünk! :)

Így ismerheted fel a frissen pörkölt kávét

Egy igazán összetett, többlépcsős folyamat során válik fogyaszthatóvá a kávébab, mely megfelelő odafigyeléssel kapja csak meg azt az ízletes aromát, mely kedvenc kávézód, a PRE-GO falai között is vár rád.

Egy különleges kávézó Budán

A kávét a legtöbben nagyon szeretjük, így nem csoda, hogy manapság egyre népszerűbbek lettek a kávézók a fővárosban is. A PRE-GO a legjobb kávézó Budán, ahol helyben pörkölt kávékülönlegességek várják a vendégeket. 

PRE-GO: reggelizőhely Budán

Egy finom reggeli feldobja a napodat, illetve a segítségével sokkal energikusabb leszel, és jobban is tudsz koncentrálni. A következőkben bemutatkozik a PRE-GO, a legjobb reggelizőhely Budán! 

További hírek >