Széll Kálmán tér - érdekességek Buda legforgalmasabb közlekedési csomópontjáról

A Széll Kálmán tér egy olyan része Budapestnek, ahol sokan áthaladunk nap mint nap, hiszen egy igazán forgalmas közlekedési csomópontról beszélünk. A következőkben megosztunk néhány érdekességet a Széll Kálmán térről! 

Széll Kálmán térA Széll Kálmán tér

Budapest egyik legfőbb közlekedési csomópontja a Széll Kálmán tér. A tér a II. kerülthez tartozik, az Országút nevű városrészben. Itt található az M2-es metróvonal egyik állomása, melyet 1972-ben adtak át. Itt közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint több olyan villamos, melyek segítségével közkedvelt túraútvonalak és kirándulóhelyek közelíthetők meg.  

 

2015. január 12. és 2016. május 10. között a teret teljesen átalakították, egy letisztultabb képet hozva ezzel létre. A környéken található az egykori „Postapalota”, a Magyar Posta székháza, több étterem, kávézó, illetve a népszerű bevásárlóközpont is, a Mammut. 

 

Érdekességek a Széll Kálmán térről

Széll Kálmán tér? Moszkva tér?

A tér 1929-ben kapta nevét Magyarország egykori miniszterelnökéről, majd 1951. november 9-én Moszkva térré keresztelték át. Ez az állapot azonban csak 2011-ig tartott, hiszen ekkor visszakapta eredeti nevét.

 

Mit is jelent a ‘kalefozás’? 

A Kalef vagy Széllkalef kifejezés az 1950-es és az 1970-es évek között terjedt el. A ‘kalefozás’ a Moszkvatéren való ücsörgés, időtöltést jelentette.  A „kalefozzunk” pontos jelentése az volt, hogy találkozzunk a Moszkva téri óra alatt. 

 

A metróbejárat 

A régi kis épület, a gomba helyére 1972-ben emelték a metróbejárat legyező alakú betoncsarnokát, ami a mai napig meghatározza a tér arculatát. 

 

Gyorsétterem a Széll Kálmán téren: PRE-GO

Gyorsétterem a Széll Kálmán téren Valószínűleg a legtöbb budapesti lakos rendszeresen átjár a Széll Kálmán téren, hiszen mint említettük, ez egy jelentős közlekedési csomópont Budán. Mivel reggel rohanunk a munkába, nem biztos, hogy jut időnk arra, hogy egy finom reggelivel indítsuk a napot. Szerencsére azonban ha a Széll Kálmán téren jársz, nem kell lemondanod reggelente a finom falatokról, hiszen éttermünkben, a PRE-GO-ban isteni reggelikkel várunk! Finom szendvicsek, friss pékütemények és fitt falatok közül is választhat, és persze a reggelek elengedhetetlen kellékét, a kávét is megtalálod nálunk, amit helyben pörkölünk! 

 

Azonban nem csupán reggel érdemes betérni hozzánk, hiszen finom tésztaételekkel készülünk azok számára, akik egy finom ebédet fogyasztanánk el. Ételeinket elvitelre is kérheted, praktikus csomagolásunknak köszönhetően kényelmesen, akár a metrón ülve is elfogyaszthatod ételeiket! 

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Érdekességek kedvencünkről: a tésztáról

A tésztaételek szeretete egyértelműen az olaszoktól ered, hiszen ők azok, akik akár minden nap képesek tésztát enni. Különféle elkészítési módjaik, változatos feltételeik, sokféle tésztájuk lenyűgöző és hazánkban is nagy kedvencé váltak ezek az ételek! Nálunk a PRE-GO-ban frissen készült tésztakülönlegességeket kérhetsz gyorsan, akár elvitelre is… De mit is tud egy tészta? Hány féle létezik, és milyen módokon készítik el? Íme néhány érdekesség kedvencünkről, a tésztáról!

Egészséges ételek, gyorsan? Ezt ígérjük.

Már megint rohansz. Egyik meeting éri a másikat, kezdődik az órád, vagy épp elkéstél egy találkozóról… Persze enni is kellene valamit – és mégsem szeretnéd elrontani diétád vagy éppen egészséges táplálkozásod egy jó hamburgerrel, ugye?    Mielőtt továbbmész, van egy jó hírünk! :)

Így ismerheted fel a frissen pörkölt kávét

Egy igazán összetett, többlépcsős folyamat során válik fogyaszthatóvá a kávébab, mely megfelelő odafigyeléssel kapja csak meg azt az ízletes aromát, mely kedvenc kávézód, a PRE-GO falai között is vár rád.

Egy különleges kávézó Budán

A kávét a legtöbben nagyon szeretjük, így nem csoda, hogy manapság egyre népszerűbbek lettek a kávézók a fővárosban is. A PRE-GO a legjobb kávézó Budán, ahol helyben pörkölt kávékülönlegességek várják a vendégeket. 

PRE-GO: reggelizőhely Budán

Egy finom reggeli feldobja a napodat, illetve a segítségével sokkal energikusabb leszel, és jobban is tudsz koncentrálni. A következőkben bemutatkozik a PRE-GO, a legjobb reggelizőhely Budán! 

További hírek >