A kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatásai

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, hiszen finom íze mellett számos jótékony hatása van a szervezetünkre. Antioxidánsokban gazdag, illetve hasznos tápanyagokat tartalmaz. Kutatások is bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, sokkal kisebb a kockázata bizonyos betegségeknek kialakulására.

Segíti a zsírégetést

A koffein szinte minden forgalomba lévő zsírégető kiegészítőben megtalálható – nem véletlenül. Ez egyike azon kevés természetes anyagoknak, amelyek bizonyítottan fokozzák a zsírégetést. Számos tanulmány kimutatta, hogy a koffein 3-11% -kal növeli az anyagcserét, ami szükséges ahhoz, hogy a fogyás beinduljon.

 

Javítja a fizikai teljesítményt

A koffein átlagosan 11-12%-kal javítja a fizikai teljesítményt, illetve növeli az epinefrin (adrenalin) szintjét a vérben.

 

Megvédhet az Alzheimer-kórtól és demenciától

Az Alzheimer-kór a leggyakoribb neurodegeneratív betegség. Ez a körülmény általában a 65 év feletti embereket érinti, és nincs ismert gyógymód rá. Azonban számos olyan dolog van, amit megtehetsz, hogy megelőzze a betegség előfordulását. Ez magában foglalja az olyan szokásos tevékenységeket, mint az egészséges étkezést és a mozgást, de a kávé is hihetetlenül hatékony lehet. Számos tanulmány kimutatta, hogy a kávéfogyasztók esetében 65%-kal alacsonyabb az Alzheimer-kór kockázata.

 

Csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát

A Parkinson-kór a második leggyakoribb neurodegeneratív állapot, az Alzheimer-kór után. Az Alzheimer-kórhoz hasonlóan nincs ismert gyógymód rá, ezért érdemes nagy figyelmet fordítani a megelőzésre. A tanulmányok szerint a kávéfogyasztóknál kisebb kockázattal alakul ki Parkinson-kór.

 

A segítségével legyőzhető a depresszió és boldogabbá tehet

A depresszió súlyos mentális rendellenesség, amely jelentősen csökkenti az életminőséget. Nagyon gyakori az előfordulása, így jó hír, hogy egy 2011-ben közzétett Harvard-tanulmányban a nők, akik napi 4 vagy több csésze kávét ittak, 20%-kal alacsonyabb a depresszió kialakulásának esélye.

 

Segíthet tovább élni

Tekintettel arra, hogy a kávéfogyasztók kevésbé valószínű, hogy bizonyos betegségeket nehezebben kapnak el, a kávé segít abban, hogy hosszabb ideig élhessenek. Számos megfigyelési tanulmány szerint a kávéfogyasztók alacsonyabbak a halálozás kockázatával szemben. A kávé fogyasztása 20% -kal csökkentette a halálozás kockázatát a férfiaknál és 26%-kal csökkentette a halálozás kockázatát a nőknél, 18-24 éveseknél. Ez a hatás különösen erősnek tűnik a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. Egy 20 éves vizsgálatban a cukorbetegek, akik kávét ittak, 30%-kal alacsonyabb a halálozási kockázat.

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Érdekességek kedvencünkről: a tésztáról

A tésztaételek szeretete egyértelműen az olaszoktól ered, hiszen ők azok, akik akár minden nap képesek tésztát enni. Különféle elkészítési módjaik, változatos feltételeik, sokféle tésztájuk lenyűgöző és hazánkban is nagy kedvencé váltak ezek az ételek! Nálunk a PRE-GO-ban frissen készült tésztakülönlegességeket kérhetsz gyorsan, akár elvitelre is… De mit is tud egy tészta? Hány féle létezik, és milyen módokon készítik el? Íme néhány érdekesség kedvencünkről, a tésztáról!

Egészséges ételek, gyorsan? Ezt ígérjük.

Már megint rohansz. Egyik meeting éri a másikat, kezdődik az órád, vagy épp elkéstél egy találkozóról… Persze enni is kellene valamit – és mégsem szeretnéd elrontani diétád vagy éppen egészséges táplálkozásod egy jó hamburgerrel, ugye?    Mielőtt továbbmész, van egy jó hírünk! :)

Így ismerheted fel a frissen pörkölt kávét

Egy igazán összetett, többlépcsős folyamat során válik fogyaszthatóvá a kávébab, mely megfelelő odafigyeléssel kapja csak meg azt az ízletes aromát, mely kedvenc kávézód, a PRE-GO falai között is vár rád.

Egy különleges kávézó Budán

A kávét a legtöbben nagyon szeretjük, így nem csoda, hogy manapság egyre népszerűbbek lettek a kávézók a fővárosban is. A PRE-GO a legjobb kávézó Budán, ahol helyben pörkölt kávékülönlegességek várják a vendégeket. 

PRE-GO: reggelizőhely Budán

Egy finom reggeli feldobja a napodat, illetve a segítségével sokkal energikusabb leszel, és jobban is tudsz koncentrálni. A következőkben bemutatkozik a PRE-GO, a legjobb reggelizőhely Budán! 

További hírek >