Így szimatold ki a frissen pörkölt kávét

Egy igazán összetett, többlépcsős folyamat során válik fogyaszthatóvá a kávébab, mely megfelelő odafigyeléssel kapja csak meg azt az ízletes aromát, mely kedvenc kávézód, a PRE-GO falai között is vár rád.

Az időzítés pedig kiemelten fontos, főként a frissen pörkölt kávészemek esetén, ugyanis abban a pillanatban, amikor a pörkölt kávébab levegőnek van kitéve, azonnal elkezd lebomlani, és elveszíti zamatos, jellegzetes ízét. Éppen ezért a legtöbb pörkölő azt javasolja, hogy a pörkölés után a lehető leghamarabb főzd le a kávébabot, ugyanis így kaphatod meg a legfrissebb, legízletesebb italt végeredményül. De hogyan tudhatod, hogy a boltodban vásárolt babot mikor pörkölték? Íme néhány módszer, amivel ezt kiderítheted.

 

Keresd a fényes szemeket

Amikor a kávébabot pörköljük, az intenzív hő hatására elpárolog a nedvesség a bab szívéből, és ezzel egy időben az illékony, olajszerű anyagok is kipárolognak, amelyek ezután a bab külsején telepszenek le. Ezek a fényességet okozó anyagok azonban a levegővel érintkezve után könnyen és gyorsan párolognak, vagyis minél régebben pörköltünk egy kávébabot annál kevésbé lesz csillogós a felülete. Sajnos a rengeteg különféle kávébab más és más olajmennyiséget termel, éppen ezért ez nem minden kávébab esetén lehet tökéletes mérce.

 

Üledékvizsgálat

Ha egy marék kávébabot felveszel, és a babok nyomot hagynak a kezeden - vagy ha a babzsák belsejében üledéket látsz - ez azt jelenti, hogy a babszemek olajosak, vagyis jó eséllyel következtethetsz arra, hogy kellően frissen pörköltek.

 

Felfújt csomag

Amennyiben nem előre csomagolt terméket vásárolsz egy légmentesen zárható plasztiktasakkal kiderítheted, hogy mennyire friss az a frissen őröltnek hívott kávécsomag. Ha egy éjszaka alatt a bögrényi kávészemek felfújják a légmentesen lezárt csomagolásod megnyugodhatsz, ugyanis a kávébabokat az elmúlt 7-10 napban pörkölték.

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Érdekességek kedvencünkről: a tésztáról

A tésztaételek szeretete egyértelműen az olaszoktól ered, hiszen ők azok, akik akár minden nap képesek tésztát enni. Különféle elkészítési módjaik, változatos feltételeik, sokféle tésztájuk lenyűgöző és hazánkban is nagy kedvencé váltak ezek az ételek! Nálunk a PRE-GO-ban frissen készült tésztakülönlegességeket kérhetsz gyorsan, akár elvitelre is… De mit is tud egy tészta? Hány féle létezik, és milyen módokon készítik el? Íme néhány érdekesség kedvencünkről, a tésztáról!

Egészséges ételek, gyorsan? Ezt ígérjük.

Már megint rohansz. Egyik meeting éri a másikat, kezdődik az órád, vagy épp elkéstél egy találkozóról… Persze enni is kellene valamit – és mégsem szeretnéd elrontani diétád vagy éppen egészséges táplálkozásod egy jó hamburgerrel, ugye?    Mielőtt továbbmész, van egy jó hírünk! :)

Egy különleges kávézó Budán

A kávét a legtöbben nagyon szeretjük, így nem csoda, hogy manapság egyre népszerűbbek lettek a kávézók a fővárosban is. A PRE-GO a legjobb kávézó Budán, ahol helyben pörkölt kávékülönlegességek várják a vendégeket. 

PRE-GO: reggelizőhely Budán

Egy finom reggeli feldobja a napodat, illetve a segítségével sokkal energikusabb leszel, és jobban is tudsz koncentrálni. A következőkben bemutatkozik a PRE-GO, a legjobb reggelizőhely Budán! 

Nézd meg, hogy miért érdemes minden nap reggelizned!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése - halljuk szinte folyamatosan, de a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy miért érdemes a reggelente elfogyasztani néhány finom falatot. A következőkben bemutatjuk a reggeli előnyeit! 

További hírek >