Érdekességek kedvencünkről: a tésztáról

A tésztaételek szeretete egyértelműen az olaszoktól ered, hiszen ők azok, akik akár minden nap képesek tésztát enni. Különféle elkészítési módjaik, változatos feltételeik, sokféle tésztájuk lenyűgöző és hazánkban is nagy kedvencé váltak ezek az ételek! Nálunk a PRE-GO-ban frissen készült tésztakülönlegességeket kérhetsz gyorsan, akár elvitelre is… De mit is tud egy tészta? Hány féle létezik, és milyen módokon készítik el? Íme néhány érdekesség kedvencünkről, a tésztáról!

Gyári vagy friss?

Alapvetően a tészta kétféleképp készülhet, persze a mai konyhákban már rengeteg változata ismert. Mégis, alapvetően megkülönböztetünk gyári, „szárított” tésztákat, és frissen készült, tojást tartalmazó úgynevezett pasta fatta in casa tésztákat.


Mi úgy véljük, ezutóbbi sokkal ízletesebb – és persze egészségesebb is, így a PRE-GO-ban vásárolt tésztád mind mi készítjük, helyben! 

 

Penne és spagetti, masni vagy épp kagyló…

Szinte művészi, hány féle lehetőség van a tészta formázására! Ízlés kérdése, hogy ki milyen formában szereti a tésztát, és természetesen egyes feltétek is megkövetelik „saját” tészta formájukat. 


Nálunk ezekből a formákból válogathatsz:
-    fehér spagetti
-    fehér casareccia
-    gluténmentes rizstészta
-    széles metélt
-    teljes kiőrlésű penne
-    gluténmentes kukorica penne

 

Al dente: azaz fogra való!

Az al dente kifejezést szintén az olaszoktól vettük át, és a tészta főzési módjára, azaz idejére vonatkozik. Olaszországban csak az al dante a megfelelő, és ha már ők a profik ebben, érdemes is ezt a vonalat követni!


Az al dente tészta éppen átfőtt, már nem roppan – de semmiképp sem főtt „túl puhára”.  Az olasz kifejezésben a „dente” a magyar fogra utal, és összességében azt jelenti, hogy: „fogra”, amely utal a tészta keménységére, illetve arra, hogy harapható.
 

 

A tészta a hosszú élet szimbóluma

…legalábbis Kínában így tartják, és mi egyet tudunk érteni ezzel :) 

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Egészséges ételek, gyorsan? Ezt ígérjük.

Már megint rohansz. Egyik meeting éri a másikat, kezdődik az órád, vagy épp elkéstél egy találkozóról… Persze enni is kellene valamit – és mégsem szeretnéd elrontani diétád vagy éppen egészséges táplálkozásod egy jó hamburgerrel, ugye?    Mielőtt továbbmész, van egy jó hírünk! :)

Így ismerheted fel a frissen pörkölt kávét

Egy igazán összetett, többlépcsős folyamat során válik fogyaszthatóvá a kávébab, mely megfelelő odafigyeléssel kapja csak meg azt az ízletes aromát, mely kedvenc kávézód, a PRE-GO falai között is vár rád.

Egy különleges kávézó Budán

A kávét a legtöbben nagyon szeretjük, így nem csoda, hogy manapság egyre népszerűbbek lettek a kávézók a fővárosban is. A PRE-GO a legjobb kávézó Budán, ahol helyben pörkölt kávékülönlegességek várják a vendégeket. 

PRE-GO: reggelizőhely Budán

Egy finom reggeli feldobja a napodat, illetve a segítségével sokkal energikusabb leszel, és jobban is tudsz koncentrálni. A következőkben bemutatkozik a PRE-GO, a legjobb reggelizőhely Budán! 

Nézd meg, hogy miért érdemes minden nap reggelizned!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése - halljuk szinte folyamatosan, de a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy miért érdemes a reggelente elfogyasztani néhány finom falatot. A következőkben bemutatjuk a reggeli előnyeit! 

További hírek >