A kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatásai

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, hiszen finom íze mellett számos jótékony hatása van a szervezetünkre. Antioxidánsokban gazdag, illetve hasznos tápanyagokat tartalmaz. Kutatások is bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, sokkal kisebb a kockázata bizonyos betegségeknek kialakulására.

Segíti a zsírégetést

A koffein szinte minden forgalomba lévő zsírégető kiegészítőben megtalálható – nem véletlenül. Ez egyike azon kevés természetes anyagoknak, amelyek bizonyítottan fokozzák a zsírégetést. Számos tanulmány kimutatta, hogy a koffein 3-11% -kal növeli az anyagcserét, ami szükséges ahhoz, hogy a fogyás beinduljon.

 

Javítja a fizikai teljesítményt

A koffein átlagosan 11-12%-kal javítja a fizikai teljesítményt, illetve növeli az epinefrin (adrenalin) szintjét a vérben.

 

Megvédhet az Alzheimer-kórtól és demenciától

Az Alzheimer-kór a leggyakoribb neurodegeneratív betegség. Ez a körülmény általában a 65 év feletti embereket érinti, és nincs ismert gyógymód rá. Azonban számos olyan dolog van, amit megtehetsz, hogy megelőzze a betegség előfordulását. Ez magában foglalja az olyan szokásos tevékenységeket, mint az egészséges étkezést és a mozgást, de a kávé is hihetetlenül hatékony lehet. Számos tanulmány kimutatta, hogy a kávéfogyasztók esetében 65%-kal alacsonyabb az Alzheimer-kór kockázata.

 

Csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát

A Parkinson-kór a második leggyakoribb neurodegeneratív állapot, az Alzheimer-kór után. Az Alzheimer-kórhoz hasonlóan nincs ismert gyógymód rá, ezért érdemes nagy figyelmet fordítani a megelőzésre. A tanulmányok szerint a kávéfogyasztóknál kisebb kockázattal alakul ki Parkinson-kór.

 

A segítségével legyőzhető a depresszió és boldogabbá tehet

A depresszió súlyos mentális rendellenesség, amely jelentősen csökkenti az életminőséget. Nagyon gyakori az előfordulása, így jó hír, hogy egy 2011-ben közzétett Harvard-tanulmányban a nők, akik napi 4 vagy több csésze kávét ittak, 20%-kal alacsonyabb a depresszió kialakulásának esélye.

 

Segíthet tovább élni

Tekintettel arra, hogy a kávéfogyasztók kevésbé valószínű, hogy bizonyos betegségeket nehezebben kapnak el, a kávé segít abban, hogy hosszabb ideig élhessenek. Számos megfigyelési tanulmány szerint a kávéfogyasztók alacsonyabbak a halálozás kockázatával szemben. A kávé fogyasztása 20% -kal csökkentette a halálozás kockázatát a férfiaknál és 26%-kal csökkentette a halálozás kockázatát a nőknél, 18-24 éveseknél. Ez a hatás különösen erősnek tűnik a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. Egy 20 éves vizsgálatban a cukorbetegek, akik kávét ittak, 30%-kal alacsonyabb a halálozási kockázat.

Facebook Google Instagram
HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Reggeliző Széll Kálmán tér

A PRE-GO a legjobb reggeliző Széll Kálmán tér, hiszen nálunk minden adott ahhoz, hogy egy finom reggelivel indítsd a napod. Helyben pörkölt kávé, finom szendvicsek, isteni péksütemények várnak a Széll Kálmán téren! 

Kávézó Budapesten

Manapság egyre több a kávézó Budapesten, azonban nem mindegy, hogy milyen kávézót választunk, hiszen nem mindenhol találkozhatunk a tökéletes minőséggel. A PRE-GO azonban helyben pörkölt kávéval várja vendégeit, így mindenképp ajánljuk azoknak, akik egy finom feketével indítanák a napot. 

Bemutatjuk a legjobb tészta bárt Budapesten

A PRE-GO a legjobb tészta bár Budapesten, ahol a finom tésztaételek mellett friss péksüteményeket, szendvicseket, fitt falatokat és helyeben pörkölt kávét is fogyaszthatsz! 

Bemutatkozik a Széll Kálmán tér

A Széll Kálmán tér egy olyan része Budapestnek, ahol sokan áthaladunk nap mint nap, hiszen egy igazán forgalmas közlekedési csomópontról beszélünk. A következőkben megosztunk néhány érdekességet a Széll Kálmán térről! 

Gyorsétterem a Széll Kálmán téren, a belvárosban

A PRE-GO a legjobb gyorsétterem a Széll Kálmán téren, hiszen nálunk a gyorsaság nem megy a minőség rovására! Finom szendvicsekkel, salátákkal tésztaételekkel és frissen pörkölt kávéval várjuk vendégeinket, a belvárosban, egy különleges környezetben! 

További hírek >